1 hour
Λεμονάτος Αρακάς Με Γαρίδες Και Μυρωδικά
Χρόνος προετοιμασίας 30 minutes
Χρόνος μαγειρέματος 30 minutes
Μερίδες
2
1 hour
Χρόνος προετοιμασίας 30 minutes
Χρόνος μαγειρέματος 30 minutes
Μερίδες
2Υλικά
Εκτέλεση
Τα υλικά που θα χρειαστείς
ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
ME TO MATI
ME AKPIBEIA
ΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ
x2
x4
x6
- 500 – 600 γρ. γαρίδες (με κελύφη)
- 4 – 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1/2 φινόκιο (ψιλοκομμένο)
- 3 κούπες αρακά (κατεψυγμένο)
- 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 500 – 600 γραμμάρια γαρίδες (με κελύφη)
- 60 – 75 γρ. ελαιόλαδο
- 180 – 200 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 110 γρ. φινόκιο (ψιλοκομμένο)
- 450 γρ. αρακά (κατεψυγμένο)
- 45 γρ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Προθερμαίνουμε μία μεσαία κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα κελύφη και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα. Στη συνέχεια, σβήνουμε με 1 λίτρο κρύο νερό και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι. Αφού σιγοβράσουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε μόνο το ζωμό.
- Προθερμαίνουμε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία (5-7). Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το φινόκιο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ξεπαγώνει και να έχει έντονο πράσινο χρώμα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε 250 γρ. (1 κούπα) από το ζωμό της γαρίδας και μαγειρεύουμε για περίπου 15-25 λεπτά.
- Παράλληλα κόβουμε τις γαρίδες σε τρία κομμάτια και της μαρινάρουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στον αρακά και διορθώνουμε τη γεύση. Σε περίπτωση που έχει στεγνώσει, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το ζωμό. Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε από την κατσαρόλα δυο με τρείς μεγάλες κουτάλες από τον αρακά, τις προσθέτουμε στο μούλτι μαζί με μισή κούπα από τον ζωμό που μας έχει μείνει και πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά.
- Επαναφέρουμε το πολτοποιημένο αρακά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς το πολύ για 2 – 3 λεπτά, έτσι ώστε να μην πάρα-μαγειρευτούν οι γαρίδες.
- Τέλος, αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και χυμό λεμονιού. Σε περίπτωση που θέλουμε να αυξήσουμε την οξύτητα προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού. Γαρνίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
reviews
Γράψε μια αξιολόγηση
Γράψε μια αξιολόγηση
Για να γράψεις μία αξιολόγηση κάνε log in στον λογαριασμό σου.






