2 hours 50 minutes

Focaccia με Πέστο Αλά Τζενοβέζε

Αφράτη και τραγανή focaccia με πέστο αλά Τζενοβέζε – αρωματική, σπιτική απόλαυση με ελαιόλαδο, βασιλικό και παρμεζάνα για κάθε περίσταση.
Χρόνος προετοιμασίας 25 minutes
Αναμονή2 hours
Χρόνος μαγειρέματος 25 minutes
Δυσκολία
2/5
Μερίδες
8
ninja ninja
Untitled design 1
2 hours 50 minutes
Χρόνος προετοιμασίας 25 minutes
Αναμονή 2 hours
Χρόνος μαγειρέματος 25 minutes
Δυσκολία
2/5
Μερίδες
8
Ingredients Ingredients

Υλικά

Execution Execution

Εκτέλεση

Τα υλικά που θα χρειαστείς

ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

ME TO MATI
ME AKPIBEIA

ΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ

x2
x4
x6
  • 4 κούπες + 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 ⅔ κούπες νερό
  • ¾ κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (+ έξτρα για το σκεύος)
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι ψιλό (+ χοντρό αλάτι για πασπάλισμα)
  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι για ψωμί 
  • 400 γρ. νερό
  • 6 γρ. ξηρή μαγιά
  • 4 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. ελαιόλαδο συν επιπλέον για το σκεύος
  • 10 γρ. ψιλό αλάτι  + επιπλέον χοντρό αλάτι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι τη μαγιά τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα. Μόλις έχουμε μία ομογενοποιημένη ζύμη προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι το οποίο και ενσωματώνουμε.
  2. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για 30’ σε ζεστό περιβάλλον.
  3. Στη συνέχεια βρέχοντας τα χέρια μας αναδιπλώνουμε 4-5 φορές περιστρέφοντας το μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για άλλα 30’.
  4. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αναδίπλωσης, και αυτή τη φορά μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αρκετά λαδωμένο σκεύος όπου και θα ψήσουμε τη foccacia.
  5. Έχοντας λαδώσει ελαφρώς τα χέρια μας, με τα ακροδάχτυλα μας πιέζουμε τη ζύμη έτσι ώστε να πιάσει όλο το χώρο στο σκεύος καλύπτουμε ξανά και αφήνουμε για ένα τελικό φούσκωμα 30’.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα.
  7. Μόλις ο φούρνος είναι έτοιμος, προσθέτουμε μισή συσκευασία pesto alla genovese μοιρασμένη στη ζύμη και με τα ακροδάχτυλα μας πιέζουμε για μία τελευταία φορά (σαν να παίζουμε πιάνο).
  8. Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά μέχρι η foccacia μας να είναι χρυσαφένια και πολύ τραγανή.
  9. Αφαιρούμε από το φούρνο, Αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει και γαρνίρουμε με φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικό.
heart svgrepo com 1 Βάλ' το στο Cookbook

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

reviews
Καμία αξιολόγηση

Αφήστε μια απάντηση

Εγγράψου στο newsletter μου

Εγγράψου στο newsletter μου