1 hour 15 minutes
Στριφτή Πίτα με Πράσο, Φέτα και Πιπεριά Φλωρίνης
Χρόνος προετοιμασίας 15 minutes
Χρόνος μαγειρέματος 1 hour
Δυσκολία
2/5Μερίδες
8
1 hour 15 minutes
Χρόνος προετοιμασίας 15 minutes
Χρόνος μαγειρέματος 1 hour
Δυσκολία
2/5Μερίδες
8Υλικά
Εκτέλεση
Τα υλικά που θα χρειαστείς
ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
ME TO MATI
ME AKPIBEIA
ΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ
x2
x4
x6
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο + 1/2 κούπα
- 2 μικρά πράσα (ψιλοκομμένα)
- 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 πιπεριά Φλώρινης (από βάζο)
- 2 + 1/2 κούπες Φέτα
- 3 αυγά
- Αλάτι – πιπέρι
- 1/2 κούπα βούτυρο
- Σουσάμι λευκό για πασπάλισμα
- 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο ή χειροποίητο χωριάτικο (Συνταγή)
- 60 γρ. ελαιόλαδο + 120 γρ.
- 2 μικρά πράσα (ψιλοκομμένα)
- 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 πιπεριά Φλώρινης (από βάζο)
- 400 γρ. Φέτα
- 3 αυγά
- Αλάτι – πιπέρι
- 110 γρ. βούτυρο
- Σουσάμι λευκό για πασπάλισμα
- 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο ή χειροποίητο χωριάτικο (Συνταγή)
Εκτέλεση
Για το χειροποιητο φύλλο
- Δείτε τη διαδικασία εδώ. Εναλλακτικά, αγοράστε ένα πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο.
Για τη γέμιση και την ολοκλήρωση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις.
- Προθερμαίνουμε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, στη συνέχεια προσθέτουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, τα πράσα και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 7 – 8 λεπτά μέχρι να μειωθεί κατά πολύ ο όγκος τους.
- Παράλληλα, προσθέτουμε στο μούλτι τη μία πιπεριά Φλωρίνης και λιγότερο από το ένα τέταρτο της φέτας και πολτοποιούμε σε μια κρέμα.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε την κρέμα φέτας και ανακατεύουμε. Θρυμματίζουμε την υπόλοιπη φέτα σε χοντρά κομμάτια, ανακατεύουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι (σε χαμηλή θερμοκρασία) ή στα μικροκύματα λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια το αναμειγνύουμε με τη 1/2 κούπα ελαιόλαδο.
- Ξεκινάμε με το πρώτο από τα 4 φύλλα που έχουμε ανοίξει, λαδώνουμε την επιφάνειά του κι απλώνουμε το 1/4 της γέμισης κατά μήκος. Τυλίγουμε προς τα μέσα, έτσι ώστε η ζύμη που βρίσκεται κοντά στη γέμιση να την καλύψει, και στη συνέχεια ρολάρουμε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα μπαστουνάκι, λαδώνοντας κατά τη διάρκεια. Φτιάχνουμε ένα σχήμα σαν σαλιγκάρι και μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αποσπώμενη φόρμα ή στρογγυλό ταψί 26-28 εκ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο, και συνεχίζουμε το σχήμα του σαλιγκαριού από το σημείο που το αφήσαμε. Λαδώνουμε την επιφάνειά του και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα άλλα 2 φύλλα για τη δεύτερη πίτα και ψήνουμε για 60′-80′ λεπτά ή έως ότου έχουμε ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
reviews
Γράψε μια αξιολόγηση
Γράψε μια αξιολόγηση
Για να γράψεις μία αξιολόγηση κάνε log in στον λογαριασμό σου.






