25 minutes
Γλυκό Ψυγείου με Φρούτα του Δάσους
Χρόνος προετοιμασίας 15 minutes
Χρόνος μαγειρέματος 10 minutes
Μερίδες
2
25 minutes
Χρόνος προετοιμασίας 15 minutes
Χρόνος μαγειρέματος 10 minutes
Μερίδες
2Υλικά
Εκτέλεση
Τα υλικά που θα χρειαστείς
ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
ME TO MATI
ME AKPIBEIA
ΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ
x2
x4
x6
Για τη κρέμα και τη βάση
- 4/5 κούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 συσκευασία τυρί μασκαρπόνε
- 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα (σπασμένα)
- 15 – 20 μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 1 κούπα γάλα (για το μούλιασμα των μπισκότων
- 6 φύλλα ζελατίνης (μικρό μέγεθος)
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 1/2 κούπα νερό
- 1 συσκευασία φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
Για τη κρέμα και τη βάση
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
- 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα (σπασμένα)
- 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 240 γρ. γάλα (για το μούλιασμα των μπισκότων)
- 6 φύλλα ζελατίνης (μικρό μέγεθος)
- 70 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. νερό
- 500 γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
Εκτέλεση
Για το τζελ φρούτων του δάσους
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό και πάγο.
- Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και δίνουμε μια βράση σε υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 6 – 8 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την εστία και με ένα πολτοποιητή χειρός πολτοποιούμε ελαφρώς τα μούρα μέσα στην κατσαρόλα.
Εναλλακτικά μπορούμε να το κάνουμε σε 2 δόσεις στο μούλτι με προσοχή μην καούμε. - Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης που έχουμε στύψει καλά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Για την κρέμα και τη σύνθεση
- Στο κάδο του μίξερ ή σε μπολ με μίξερ χειρός προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το σύρμα για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι η κρέμα να έχει αρχίσει να πήζει αλλά οχι υπερβολικά. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
- Παράλληλα, μουλιάζουμε τα μισά μπισκότα τύπου πτι-μπερ σε λίγο γάλα (2’’-3’’) και τα στρώνουμε στο κάτω μέρος ενός μεσαίου πυρέξ. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας και συνεχίζουμε, τη 2η στρώση μπισκότων που έχουμε μουλιάσει και αυτά στο γάλα. Τελειώνουμε απλώνοντας την υπόλοιπη κρέμα.
Αν χρειαστεί σπάμε τα μπισκότα σε μικρότερα κομματάκια έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργούνται. - Μόλις τα μούρα έχουν κρυώσει αρκετά, με προσοχή καλύπτουμε όλη την κρέμα.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον για 4 ώρες.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
reviews
Γράψε μια αξιολόγηση
Γράψε μια αξιολόγηση
Για να γράψεις μία αξιολόγηση κάνε log in στον λογαριασμό σου.






